[...] Awokado to coś więcej niż tylko pyszny składnik w guakamole (przyp. tłum. guakamole to dip, sos do warzyw i chipsów zawierający rozdrobnione awokado), zadowoli cię także jako samodzielny posiłek, w sałatkach i innych daniach. Większość ludzi przechodzących z typowej amerykańskiej diety na dietę wegańską z awokado, orzechami i nasionami nie [...]
[...] zamieścić.Myśle że osoby początkujące znajdą coś dla siebie.Na początek krótkie info dotyczace Diet. :) Powiedzenie, "jesteś tym, co jesz" nigdy nie było bardziej prawdziwe, jak właśnie w kulturystyce. Trenuj ciężko i używaj prawidłowej diety, a znajdziesz się na szybkiej drodze do potężnych mięśni; zrezygnuj z istotnych składników odżywczych i [...]
Z biblioteki Dobrego Dietetyka... Chcąc zdrowo odżywiać się, musimy wiedzieć nie tylko jakie produkty wybierać, a których unikać, ale także jak z nimi postępować. Wystarczy jedno pociągnięcie nożem, zbyt wczesne zanurzenie w garnku lub niewłaściwa temperatura smażenia, by wszystko co zdrowe w ułamku sekund zniknęło z talerza. Przygotowując [...]
[...] oraz japończycy. Do Polski dotarł on stosunkowo niedawno i spotkał się z naturalną dla naszych rodaków nieufnością. Polacy bowiem lubią jeść tłusto, lubią smażyć i dusić, a jak gotować to tylko w wodzie a nie w jakichś oparach. Okazuje się jednak, że Polacy doskonale zdają sobie sprawę z zalet tej metody. Z badań wynika, że ok. 32% z nas [...]
[...] na trening. Jest to niestety bardzo poważny błąd!!! Podczas takiego gotowania ryżu zostaje on bardzo zubożony, bowiem "oddaje" wodzie wiele cennych składników co widać jak na dłoni w podanych wyżej tabelach. Jak więc prawidłowo przyrządzać ryż by zachował jak najwięcej wartości odżywczych? Wypłukane i osączone ziarna ryżu wrzucamy do garnka [...]
[...] zalać sosem: 4 łyżki oliwy, 1 łyżka soku z cytryny, 1 łyżka natki pietruszki, Przepisy tłuszczowe "gulasz" z indyka udo z indyka bez skóry i kosci pokroić jak na gulasz cebule (ilosc duzo ale wedle uznania) pokroic w GRUBA kostkę jabłka w kostke przyprawy: sól, pieprz, curry, sos sojowy i co kto tam lubi i co mu pasuje do [...]
Niee, akurat dzisiaj moi domownicy mieli inny obiad i poprostu skubnęłam im trochę fasolki bo lubię. Oddzielnie by mi się nie chciało gotować, zazwyczaj warzywa, ziemniaki gotuję w 1 garnku na parze tak by było jak najmniej zmywania :-D
[...] 450 kcal na osobę Zaw. Tłuszczu mała. Źródło wit. A Tortellini w sosie cytrynowymTrudność *, Koszt * Czas 1 hPotrzebujemy na 4 osób:30dg pierożków torteli (takie małe jak na wigilii są:)10 dag gotowanej szynki200 ml śmietany kremówki (chudej)1 żółtko, 1 cytryna1 szklanka mleka2 łyżki utartego sera żółtegoTrochę oleju1 dag mąkiA więc tak: W [...]
[...] bardzo popularna też w chińskiej kuchni ze względu na prostotę i walory zdrowotne. Najlepszym narzędziem jest oczywiście specjalny kosz do gotowania na parze. Wygląda to jak takie duże drewniane sito. Można też użyć dużego metalowego sitka. Kładzie się to na woku (albo na garnku) wypełnionym gotującą się wodą. W sitku umieszcza się talerz, na [...]
Junior SFD - pierwsze kroki na siłowni i w sporcie
Dodaje ta diete. Zobaczcie na to swoim okiem. Śniadania Starać się jak najczęściej zastąpić śniadanie owsianką Owsianka 3 płaskiełyżki płatków owsianych górskich Szklanka mleka 0,5 % + do wyboru suszone owoce w ilości 3 śliwek lub 2 morele lub łyżka drobnych rodzynek lub łyżkażurawiny + łyżka drobno skrojonych orzechów cynamon szczypta [...]
Witajcie:) Kilka małych uwag ode mnie:) Co do wody. Dobrze jest pić małymi łyczkami jak najczęściej. Woda błyskawicznie się wchłania przez śluzówkę wewnątrz buźki! Jeśli gotować (szczególnie warzywka) - to najlepiej "na parze", lub zawinąć w folię i gotować bez wody w kuchence mikrofalowej. Nie uciekną witaminki do wody w garnku. Do [...]